Окупанти незаконно перевалили в порту Маріуполь понад 140 тис. тонн вантажів за 2023 рік

Росіяни незаконно перевалили в порту окупованого Маріуполя понад 140 тис. тонн вантажів в 2023 році. Про це 31 січня повідомив Центр транспортних стратегій, який слідкує за повідомленнями профільних російських ЗМІ з посиланням на дані окупаційної адміністрації Донецької області.

"Зазначається, що сукупний обсяг перевалки в порту за 12 місяців минулого року склав понад 142 тис. т вантажів", - йдеться у повідомленні.

З Маріуполя вантажі везуть до трьох російських портів і Севастополя. Протягом 2023 року порт окупованого Маріуполя обробив не менше 65 суден.

Як відомо, окуповані порти на узбережжі Азовського моря - Маріуполь і Бердянськ - росіяни використовують для вивезення краденої продукції (зерно, металопродукція, вугілля та ін.) з тимчасово окупованих територій, а також за воєнним призначенням.

Щодо маршрутів незаконного вивезення вантажів, то самі росіяни інформують, що з Маріуполя судна йдуть до портів Ростов-на-Дону, Кавказ, Азов, Севастополь. В перспективі планують відкрити маршрути до Єйська і Новоросійська.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті