Медведєв вимагає від Чехії віддати німцям Судети

Заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв запропонував Чехії повернути Судетську область Німеччині, у відповідь на заяву глави МЗС Яна Липавського про повернення Криму Україні. Про це повідомляють російські ЗМІ 25 жовтня. 

Зазначається, що Липавський на саміті "Кримська платформа" у Празі наголосив, що допомога Євросоюзу Україні має бути спрямована насамперед на відновлення України у межах 1991 року. За його словами, саме Крим є ключем до припинення амбіцій росії у Європі. 

Своєю чергою Медведєв написав у соцмережі X, що це "справедливість за нацистським лекалом" та закликав Чехію повернути Судети Німеччині.

"Сміливі, але безмозкі люди. То ви хочете справедливості за нацистським лекалом? Тоді прийміть там, у Чехії, рішення про повернення Судет німцям та відновлення Судетської області", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Судетська область – прикордонний регіон Чехії. До 1945 в Судетах проживали судетські німці, проте після Другої світової війни їх було депортовано, а на їхнє місце переселили чехів.

Як повідомлялося раніше, сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем заявив, що Медведєву "пора протверезіти"

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті