Франція поставить Україні сотні авіабомб AASM Hammer. Вони здатні значно посилити ЗСУ - ЗМІ

Президент Франції Еммануель Макрон і міністр оборони Себастьян Лекорню оголосили про підготовку до передачі Україні "кількох сотень" бомб класу "повітря - земля". Йдеться про сучасні керовані авіабомби AASM Hammer, які здатні значно посилити українську армію, - повідомляє Бі-бі-сі.

Розповідаючи про французьку військову допомогу, міністр Лекорню звернув увагу на її значні обсяги. Зокрема, йдеться про вже надані авіаційні ракети SCALP та понад 70 самохідних артилерійських установок Caesar, які будуть передані ЗСУ у 2024 році на додачу до півсотні наданих раніше.

Крім того, з цього року Франція планує збільшити кількість 155-мм снарядів, що передаються ЗСУ, з 2 до 3 тисяч на місяць.

Прес-служба міністерства оборони Франції також підтвердила, що Україна найближчим часом отримає крилаті авіабомби AASM.

Цей гібрид бомби і ракети працює за принципом "вистрілив і забув", тобто снаряд самостійно маневрує до визначеної навідником цілі без залучення пілота літака. Виробник стверджує, що ця бомба спрацьовує в 99% випадків.

Зазначається, що якщо Франція надасть достатню кількість своїх AASM Hammer, то Повітряні сили ЗСУ зможуть повноцінно відповідати на російські авіаудари.

Важкі французькі бомби зможуть більш ефективно знищувати російські оборонні споруди, командні пункти, а також знімуть частину навантаження з піхотних і артилерійських підрозділів.

З огляду на більшу порівняно з російськими УАБ і УМПК точність Hammer, українська авіація отримає можливість знищувати російські рухомі цілі, наприклад, засоби ППО або колони з боєприпасами на видаленні від лінії фронту.

Як повідомлялося, крім САУ "Caesar", Франція постачатиме Україні 50 авіабомб "AASM" на місяць протягом 2024 року.

Комісар Євросоюзу з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив, що підприємства країн ЄС здатні виготовити цього року щонайменше 1,3 мільйона артилерійських снарядів.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті