Єврокомісар: Підприємства ЄС здатні виробити у 2024 році щонайменше 1,3 млн артснарядів

Підприємства країн ЄС здатні виробити в поточному році щонайменше 1,3 мільйона артилерійських снарядів. Про це заявив комісар Євросоюзу з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, - повідомляє Радіо Свобода.

За словами Бретона, Європейська комісія продовжить працювати над збільшенням виробничих потужностей - і до кінця 2024 року, можливо, випустить від 1,3 до 1,4 мільйона снарядів. Бретон заявив, що і наступного року випуск снарядів буде нарощуватися.

Бельгійська франкомовна компанія RTBF уточнює, що єврокомісар не став називати нинішні обсяги виробництва снарядів через секретність таких даних.

Уже в березні або квітні, за словами Бретона, буде вирішено раніше поставлене завдання: довести річне виробництво снарядів до одного мільйона.

Бретон також зазначив, що пріоритетним завданням є постачання Україні найбільшої частини вироблених у Європі снарядів.  RTBF цитує висловлювання європейського комісара: "Ми переживаємо вирішальний момент у підтримці нашої колективної безпеки [...] Європа повинна і продовжить підтримувати Україну всіма засобами".

При цьому, як зазначає RTBF, перед оборонною промисловістю ЄС стоїть подвійне завдання: надати військову допомогу Україні та відновити власні резерви.

Як повідомлялося, Умеров розповів про масштаби дефіциту боєприпасів і снарядний голод у ЗСУ.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті