Данілов про ситуацію навколо Бахмута: росіяни просуваються, але не в тому темпі, як вони б хотіли

Росіяни біля Бахмуту просуваються, але не в тому темпі, як вони б хотіли, і там знищується щодня величезна кількість окупантів. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов в інтерв'ю для РБК-Україна.

"Росіяни давно мають велике бажання захопити Бахмут, де стійко тримаються наші військові. Я хочу, щоб ми розуміли, Бахмут – це ж не тільки географічна точка на мапі нашої країни. Це місце, де щодня знищується величезна кількість ворогів, їхня техніка, зменшуються спроможності росіян діяти на тих чи інших напрямках.

Для нас будь-яка територія є вкрай важливою, і ми будемо робити все від нас залежне, можливе і неможливе, щоб її втримати. Якщо станеться по-іншому, ми нічого від нашого суспільства не приховуємо. Так, складно і важко, але ми розуміємо, як будемо діяти далі", - наголосив Данілов.

На запитання, що Бахмут для росіян зараз у пріорітеті, щоб показати якийсь результат, Данілов відповів, що все одно у них нічого не виходить.

"Росіяни щось для себе вигадали, якусь мету, вони з цією метою живуть, мають дуже велике бажання відзвітувати. Кого тільки не було біля Бахмуту – і терористична організація "Вагнер" Пригожина, і збройні сили, російська десантура. Умовно кажучи, повний букет того мотлоху, який насунувся на територію України. Вони там усі присутні, але довго не можуть нічого зробити. Так, просуваються, але не в тому темпі, як вони б хотіли", - підкреслив Данілов.

Як повідомлялося раніше, українське командування не ухвалювало рішення про вихід Сил оборони із Бахмута Донецької області, де наразі тривають запеклі бої.

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті