Череватий розповів, на якому напрямку окупанти збільшили інтенсивність атак

Російські окупанти наростили інтенсивність обстрілів на куп'янсько-лиманському напрямку в Харківській і Луганській областях і не полишають спроби прорвати українську оборону, попри збільшені втрати. Про це 24 липня у ефірі телемарафону повідомив речник Східного управління військ Збройних сил України Сергій Череватий.

"Ворог уже тривалий час намагається там прорвати нашу оборону, і в останній тиждень він здійснив ескалацію, сподіваючись, що він, по-перше, прорве оборону там, вийде на річку Оскіл, і, по-друге, зможе відволікти сили та засоби нашого угрупування від поступального, але невпинного просування на бахмутському напрямку. Ця доба була також дуже активною на куп'янсько-лиманському напрямку - 663 рази ворог бив по нас усіма видами артилерії", - розповів Череватий.

За його словами, було відбито 14 атак окупантів. Водночас ворог зазнає великих втрат.

"108 окупантів знищено, 185 поранено. Також знищено ворожий танк, дві бойові машини піхоти, бойову ремонтно-евакуаційну машину, легкий броньований тягач, також самохідний 270-мініметровий міномет "Тюльпан", 82-мм міномет, а також безпілотник і склад із боєприпасами", - зазначив він.

На запитання, чи збільшується інтенсивність обстрілів із боку РФ і чи збільшуються втрати окупантів у техніці Череватий відповів ствердно.

Нагадаємо, українські нацгвардійці показали результати відбитого штурму окупантів

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті