Байден у розмові зі Сі Цзіньпіном підняв тему щодо підтримки Китаєм російської оборонно-промислової бази

Президент США Джо Байден у розмові з лідером Китаю Сі Цзіньпіном висловив занепокоєння підтримкою КНР російської оборонно-промислової бази. Про це йшлося у телефонній розмові двох лідерів 2 квітня, з посиланням на пресреліз Білого дому пишуть "Українські національні новини" .

"Він (Байден. - "ОстроВ") висловив занепокоєння щодо підтримки КНР оборонно-промислової бази росії та її впливу на європейську та трансатлантичну безпеку, а також наголосив на непохитній прихильності Сполучених Штатів повній денуклеаризації Корейського півострова", - йдеться у заяві Білого Дому.

Згідно із заявою Білого дому, Байден висловив занепокоєння з приводу "несправедливої торговельної політики та неринковї економічної практики" Китаю, а також запропонував способи управління конкуренцією, аби уникнути конфліктів і зберегти відкриті комунікації між країнами. За словами Байдена, несправедлива торговельна політика Китаю "завдає шкоди американським робітникам і сім’ям"

"Обидва лідери привітали поточні зусилля щодо підтримки відкритих каналів зв’язку та відповідального управління відносинами за допомогою дипломатії високого рівня та консультацій на робочому рівні впродовж наступних тижнів і місяців, у тому числі під час майбутніх візитів держсекретаря Єллен і міністра Блінкена", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Байден у розмові також підтвердив підтримку США "політики Єдиного Китаю" Пекіна та ще раз підкреслити важливість миру та стабільності в Тайванській протоці, де у травні має відбутись інавгурації президента Тайваню.

Раніше повідомлялось, що в Парижі Блінкен попередив про "критичний момент" для України.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті