Байден подав до Конгресу запит на понад 60 млрд доларів військової допомоги для України

Президент Сполучених Штатів Джо Байден подав до Конгресу раніше анонсований запит на понад 105 мільярдів оборонної допомоги, більша частина з яких призначена для України. Про це повідомив Білий дім 20 жовтня, - пише Радіо Свобода.

Запит включає 61,4 мільярда доларів допомоги Україні та 14,3 мільярда допомоги Ізраїлю.

Крім допомоги Україні, запит також передбачає пакет підтримки Ізраїлю, розбудову військово-промислового комплексу США, зміцнення безпеки Індо-Тихоокеанського регіону, гуманітарну допомогу, фінансування країн, що розвиваються, для створення альтернативи програмам Китаю, зміцнення безпеки на південному кордоні США.

Як повідомляє пресслужба Білого дому, допомога Україні полягатиме в навчанні військових, обладнання та зброї, необхідної, аби допомогти «обороняти та звільняти свою суверенну територію, а також захистити український народ від російської агресії».

Напередодні президент США звернувся до американського народу зі спеціальним зверненням, у якому сказав про необхідність подальшої підтримки України у боротьбі проти агресії росії і солідарності із Ізраїлем у його відповіді на атаку угруповання «Хамас».

Раніше Джо Байден оголосив, що 20 жовтня направить запит до Конгресу про надання допомоги Україні в розмірі $60 млрд і допомоги Ізраїлю в обсязі $10 млрд. Президент України Володимир Зеленський подякував Байдену за цю заяву та сказав, що «країни, які протистоять агресії та тероризму, розраховують на лідерство Америки в збереженні спільної свободи».

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті