ЗСУ близькі до великого успіху на фронті - розвідка Естонії

Збройні сили України незабаром можуть розраховувати на великий успіх на фронті. Про це 14 липня повідомляє видання ERR із посиланням на главу розвідувального центру Сил оборони Естонії полковника Марго Гросберга.

"Усе свідчить про те, що українці близькі до великого успіху", - заявив він.

Йдеться про знищення командних пунктів і логістичних центрів точковими ударами. Усе це робиться, щоб скувати російські частини на вузьких ділянках і знайти слабкі місця для прориву.

Зокрема, Гросберг нагадав про успіхи ЗСУ під Бахмутом. Звільнення ключових ділянок місцевості на півночі та півдні від міста дає змогу вести артилерійський обстріл і контролювати дороги, що ведуть до Бахмута.

"У якийсь момент це має призвести до більшого успіху", - зазначив полковник.

Згадав Гросберг і успіхи Сил оборони на південному напрямку. Йдеться як про звільнення значної території, так і про знищення ключових об'єктів і вищих офіцерів російської армії.

Полковник нагадав про удар по готелю в Бердянську, внаслідок якого було вбито заступника командувача Південного військового округу російського генерал-лейтенанта Олега Цокова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сили оборони за тиждень просунулися на 1700 метрів на Мелітопольському напрямку.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті