Влада Донеччини просить Закарпатську ОВА розселити родини вихованців з Центру реабілітації

Донецька ОДА звернулася до колег в Закарпатті з проханням про розселення родин вихованців Покровського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя». Про це повідомила Донецька обласна держадміністрація, передає Укрінформ.

Зазначається, що на погоджувальній нараді щодо евакуації цивільного населення, яка відбулась 12 березня під головуванням заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Буслика, вирішували організаційні питання щодо евакуації цивільних громадян з Донеччини. До того ж обговорювали переміщення Покровського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя».

«Наразі Донецька облдержадміністрація звернулась до Закарпатської ОДА з проханням про розселення родин вихованців центру («Милосердя») на Закарпатті з можливістю отримання реабілітаційних послуг», - йдеться у повідомленні.

В ОДА констатували, що кількість отримувачів реабілітаційних послуг у цьому Центрі наразі складає 37 осіб, у тому числі 21 дитина з інвалідністю, 16 осіб з інвалідністю з дитинства.

Було надано згоду на евакуацію 65 осіб, з них 22 вихованці та 41 особа - члени родин, а також два працівники центру.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення. На території Донеччини наразі залишаються близько 514 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ в безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1 млн 355 тис. людей, з них понад 164 тис. дітей.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті