В Україні затримали двох «злодіїв у законі» - Умку та Лашу Свана

Двом «злодіям у законі» повідомили про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу, а також організації та участі у злочинному зібранні - «сходці». Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

За даними слідства, «злодії в законі», які мають кримінальні прізвиська Лаша Сван та Умка, перебуваючи у статусі підозрюваних у справі щодо поширення злочинного впливу, з грудня 2020 року по березень 2021 року на території України організували і взяли участь у трьох злочинних зібраннях з представниками криміналітету.

На цих «сходках» вирішувалися питання координації злочинної діяльності та конфліктні ситуації. Також приймалося рішення про виділення фінансової допомоги з так званого злодійського общака на святкові потреби криміналітету та «злодіїв у законі», які перебувають у місцях позбавлення волі. На «сходці» одного з лідерів ОЗГ наділили ширшими повноваженнями – надали можливість збору коштів, одержаних злочинним шляхом, на території Одеси.

Зібрані правоохоронцями докази стали підставою для затримання «злодіїв у законі» в порядку ч. 4 ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Раніше завершено досудове розслідування у справі щодо поширення цими «злодіями в законі» злочинного впливу, а обвинувальний акт скеровано до суду.

Відомо, що Умка коронований у 2014 році, а Лаша Сван - у 1995 році. Вони здобули свої «звання» «злодіїв у законі» від топпредставників російського кримінального світу.

У межах даного кримінального провадження оперативники та слідчі продовжують проводити комплекс заходів для збору доказів протиправної діяльності інших представників криміналітету для притягнення їх до відповідальності, - повідомляє Генпрокуратура.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті