В Україні стартує кампанія "Обережно: міни!"

Британська неурядова організація Mine Advisory Group, яка надає допомогу постраждалим від мін та стрілецької зброї по всьому світу, долучається до протимінної діяльності Мінреінтеграції, - повідомляє прес-служба  українського мінистерства.

"Основна мета проєкту – допомогти Україні у розмінуванні її території та захистити населення від небезпеки, яку несуть нездетоновані міни та снаряди. За оцінками фахівців, на розмінування нам знадобиться щонайменше 10 років. Отже, треба навчити дорослих та дітей правильно поводити себе, коли знайшли ВНП, щоб врятувати життя", - йдеться у повідомлені.

Проєкт  "Обережно міни!" фінансується за підтримки нідерландського фонду екстреної гуманітарної допомоги біженцям та Держдепу США.

Від початку повномасштабного російського вторгнення Мінреінтеграції проводить постійну інформаційну кампанію з мінної безпекита працює над залученням міжнародної допомоги для розмінування. Зокрема, нещодавно західні партнери надали 85 сучасних дронів для розмінування, які Мінреінтеграції передало підрозділам ДСНС.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті