В Україні ліквідували священика РПЦ, який закликав "більше народжувати для фронту"

6 листопада 2022 року клірик Московської єпархії, настоятель храму великомучениці Варвари та преподобного Іллі Муромця - Патріаршого подвір'я селища Власиха Московської області РФ протоієрей Михайло Васильєв загинув у бойових діях проти України. Як повідомляється на офіційному сайті РПЦ, сталося це під час виконання ним "душпастирських обов’язків".

Васильєв 1971 року народження. Випускник МДУ ім. Михайла Ломоносова та Академії Генерального штабу збройних сил Російської Федерації.

Як представник РПЦ брав участь у "відрядженнях" до Косово, Боснії, Грузії, Кіргизстану, Північного Кавказу, Сирії, де супроводжував російських військових.

Васильєв був парохом храму великомучениці Варвари і преподобного Іллі Муромця - Патріаршого подвір'я у селищі Власиха Московської області. Це парафія при штабі Ракетних військ спеціального призначення росії.

Він став широко відомий восени 2022 року після інтерв'ю, де порадив російським "дамам" більше народжувати, щоб не так страшно було відправляти дітей на війну.

"Господь дав кожній дамі народити безліч діток, і якщо вона відмовилася від штучних засобів переривання вагітності, то дитина буде не одна, і буде не так боляче і страшно з нею розлучатися", - казав він.

Як повідомлялося раніше, самарські попи відмовилися їхати в Україну підтримувати "дух" окупантів, оскільки "беззахисні перед небезпеками".

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті