В Україні змінили порядок надання житла для тимчасового проживання ВПО

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання ВПО. Про це повідомив у Телеграм уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Він зазначив, що ухвалені зміни передбачають ведення обліку громадян, які мають потребу в житлі для тимчасового проживання, навіть якщо на момент звернення в громаді немає такого фонду.

Також ними визначено пріоритетні критерії надання житла для членів сім’ї військовослужбовців з числа внутрішньо переміщених осіб та людей, які здійснили повторне переміщення після 24 лютого 2022 року.

Лубінець наголошує, що для інтеграції в нових громадах питання взяття ВПО на облік громадян, які потребують житло для тимчасового проживання, є необхідною умовою.

"Це створює можливість сформувати статистику для ефективної політики на цьому напрямі та залучення інвестицій від держави й міжнародних партнерів", - акцентує омбудсман.

Уповноважений ВР з прав людини закликає внутрішньо переміщених осіб звертатись до уповноваженого органу із заявою для взяття на облік громадян, які потребують житло для тимчасового проживання, у межах перебування на обліку.. 

Нагадаємо, німецький банк надасть 24,2 млн євро на створення енергоефективного житла для ВПО. 

Як повідомлялося, шістьом дітям-сиротам з Луганщини придбали житло у безпечних регіонах країни. 

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті