Умєров розповів про результати перевірки трагедії з ракетним ударом по 128-й бригаді

Головна інспекція МОУ доповіла міністру оборони Умєрову про результати перевірки обставин ракетного удару по 128-й бригаді. Про це Рустем Умєров повідомив у Facebook 14 листопада.

"Так – там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували більше десяти автомобілів. В цей час у небі був російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА", - зазначив Умєров.

Міністр оборони України додав, що як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал "ракетна небезпека", однак на місці нагородження жодних централізованих безпекових заходів вжито не було. 

"Слідство у цій справі триває. Зокрема його веде ДБР. Усі, хто винен в цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання", - підкреслив Умєров.

Також він доручив Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів у підрозділах та звернувся до всіх командирів, які відповідальні за безпеку воїнів.

"Зневага до базових заходів безпеки неприпустима", - наголосив очільник Міноборони.

Як повідомлялось раніше, командира 128 окремої гірсько-штурмової бригади відсторонили від обов'язків.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті