У Запоріжжі почав працювати евакуаційний шелтер для маломобільних людей, а в Оріхові та Гуляйполі - нові мобільні укриття

В Оріхові й Гуляйполі Запорізької області відкрили чотири нових мобільних укриття, а в Запоріжжі - працювати евакуаційний шелтер для маломобільних людей. Про це повідомили Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) у Facebook 11 березня й секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв у Телеграм 12 березня.

"4 мобільні укриття встановлено в Оріхові та Гуляйполе у Запорізькій області", - пише Червоний Хрест.

Такі мобільні укриття встановили в Оріхові й Гуляйполі

Уточнюється, що укриття такого типу є протиосколковими спорудами цивільного захисту і допоможуть убезпечити людей у місцях масового скупчення від осколкових поранень. Площа кожної конструкції - 10 квадратних метрів, в середині може розміститись орієнтовно 10-15 людей.

Крім того, Куртєв повідомив, що в Запоріжжі запрацював евакуаційний шелтер для маломобільних людей.

"Цей сучасний комфортний простір повністю пристосований під потреби людей з інвалідністю та маломобільних громадян, які евакуюються до Запоріжжя. Тут вони можуть проживати до моменту виїзду в інші регіони чи за кордон і будуть забезпечені допомогою психологів, юристів і соцпрацівників та гарячим харчуванням, наданим ГО "BELUGA UA", - написав секретар Запорізької міськради.

Він уточнив, що створення шелтеру стало можливим завдяки співпраці міськради Запоріжжя з благодійним фондом "АРТАК Разом до мрії". Його представники в партнерстві з БФ "Схід SOS" відремонтували та облаштували приміщення, виділене міською владою з комунального фонду міста.

Так виглядає евакуаційний шелтер для маломобільних людей

Раніше повідомлялось, що ще у двох гімназіях Запоріжжя облаштували укриття й розглядають можливість переходу на змішаний формат навчання.

Раніше також повідомлялось, що в центрах психосоціальної підтримки родин з дітьми в Запоріжжі починають проводити навчальні сесії з основних шкільних предметів.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті