У Росії обвинувачення зажадало засудити терориста Гіркіна до 4 років і 11 місяців колонії

У Росії обвинувачення зажадало засудити терориста Ігоря Гіркіна до 4 років і 11 місяців колонії. Про це пишуть російські ЗМІ.

Гіркіна (Стрєлкова) затримали і відправили під арешт у липні 2023 року. Його звинуватили в публічних закликах до екстремістської діяльності, скоєних із використанням ЗМІ або інтернету. 

За версією слідства, підставами для порушення справи стали дві публікації Гікріна в Телеграмі, в яких він допускав деокупацію Криму, а також коментував невиплати військовим фразою: "Громадяни, так адже за це розстрілювати мало". 

Як повідомляв "ОстроВ", 12 квітня 2014 року, до Слов'янська із загоном російських диверсантів із території Росії увійшов тоді мало кому відомий Ігор Гіркін (Стрєлков). Його ДРГ захопила міські відділення міліції та СБУ, а сам Гіркін оголосив себе "в.о. командувача ополченням ДНР". Пізніше він зізнався, що без його загону кровопролитна війна в Україні не почалася б. "Спусковий гачок війни все-таки натиснув я. Якби наш загін не перейшов кордон, у підсумку все б скінчилося, як у Харкові, як в Одесі. Було б кілька десятків убитих, обпалених, заарештованих. І на цьому б скінчилося. А практично маховик війни, яка досі триває, запустив наш загін", - заявив диверсант в інтерв'ю праворадикальній газеті "Завтра". У серпні 2014 року Гіркін потрапив у немилість до російських кураторів і був "звільнений" з посади "міністра оборони ДНР". 17 листопада 2022 року Міжнародний суд у Гаазі визнав бойовика винним у катастрофі малазійського "Боїнга" MH17 у небі над Донецькою областю та заочно засудив його до довічного позбавлення волі.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті