У Міноборони України відповіли на звинувачення у відсутності укріплень на Харківщині

Найбільш підготовлені укріплення в Харківській області, де ведуть наступ російські військові, побудовані "на певній відстані" від лінії фронту через постійні обстріли, випливає із заяви голови адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Міноборони України бригадного генерала Олександра Яковця в ефірі телемарафону. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

За словами генерала, перший рубіж - це укриття, обладнані самими військовими. Вони розташовані на відстані від півтора до п'яти-шести кілометрів від кордону. Другий рубіж облаштовують на відстані 15-17 кілометрів від лінії фронту. Найбільш підготовленим Яковець назвав третій оборонний рубіж - за 17-35 кілометрів від кордону. "І саме він в інженерному відношенні найбільш обладнаний - зі встановленням залізобетонних споруд, як вогневих, так і для укриття та проживання особового складу", - пояснив Яковець.

У повідомленні наголошується, що напередодні український військовий Денис Ярославський заявив, що головною причиною успішного наступу РФ у Харківській області стала відсутність систем фортифікації. "За два роки на українському кордоні мали стояти бетонні укріплення в мінус три поверхи! А не було навіть мін. Ми приходимо до думки, що це або шалена крадіжка, або навмисний саботаж!", - написав військовий у фейсбуці.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті