Туреччина запропонувала новий план мирного договору РФ і України: заморозка, референдум, відмова від ядерного шантажу

Туреччина запропонувала новий план мирного договору РФ і України. Про це пише "Новая-Европа", посилаючись на наявний у редакції тест документа.

Нібито ініціатива миру на нових умовах просувається за посередництва президента Туреччини Реджепа Ердогана.

Проєкт договору передбачає взаємне зобов'язання США і Росії про незастосування за жодних умов ядерної зброї, заборону на втручання у внутрішні справи іншої країни.

Безпосередньо для України і РФ у ньому йдеться про заморожування війни за наявною лінією фронту. Україна. Після цього відбудеться обмін полонених за формулою всіх на всіх.

Україна зобов'язується провести у 2040 році референдум про зовнішньополітичний курс країни, а також референдуми під міжнародним контролем на всіх українських територіях, анексованих на момент заморозки війни Росією.

Крім того, до 2040 року вона гарантує позаблоковий статус, при цьому Росія не заперечуватиме проти вступу України до Євросоюзу.

"Нова-Європа" вважає, що ймовірність ухвалення цього проєкту договору залишається невисокою. 

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті