Шольц напередодні зустрічі з лідером Китаю заявив, що "нікому не дозволено допомагати", коментуючи експорт Піднебесної до РФ

Китай та інші країни мають припинити допомогу Росії, яка проявляється у експорті товарів. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц. про це пишу Tagesschau., - , повідомляє РБК-Україна.

"Ми говоритимемо про те, що нікому не дозволено допомагати", - наголосив Шольц у Шанхаї, маючи на увазі зростання китайського експорту до Росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Глава німецького уряду також повторив заклики не оминати санкції Заходу та не постачати зброю Росії.

За його словами, агресивна війна Росії - це не лише європейська проблема.

Такі заяви Шольца пролунали напередодні його зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном та прем'єр-міністром КНР Лі Цяном.

Видання нагадало, що представник німецького уряду Штеффен Хебештрайт ще 8 квітня анонсував візит Шольца до Китаю. Він зазначав, що канцлер хоче обговорити з китайськими чиновниками війну в Україні та вплив Пекіна на Москву.

Учора, 14 квітня, глава німецького уряду розпочав свій триденний тур Китаєм.

Шольц, за даними Reuters, має намір усунути розбіжності з Китаєм щодо низки питань, включаючи торговельну практику КНР та підтримку Росії.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті