"Себе евакуювали" – окупанти кидали напризволяще місцеве населення, забираючи в нього човни. І жалкують лише про "шмотки" – перехоплення ГУР

Російські окупанти визнають, що кидали напризволяще місцеве населення на півдні України під час підтоплення, забираючи в людей човни заради власного порятунку. Про це свідчить перехоплення розмови російського військового з дружиною, опубліковане Головним управлінням розвідки (ГУР) Міноборони України 10 червня.

"Ми себе тільки евакуювали", – каже чоловік.

Він також розповідає про затоплення позицій після підриву Каховської ГЕС й визнає, що росіяни відбирали човни в місцевого населення.

Військовий також визнає, що стрімкий підйом води став несподіванкою, адже їх завчасно попередили, що великої повені не буде: "Сказали, що вода не підніметься сильно. Тому ми речі не збирали. Потім вже як сильно притисло, швидко – всі все рятуйте".

Діалог свідчить, що єдине, про що в цьому випадку жалкують окупант із дружиною – те, що не вдалося врятувати "шмотки".

"Чергове підтвердження зумисного підриву окупантами греблі на Каховській ГЕС", – пише ГУР.

Раніше повідомлялось, що наразі під загрозою зникнення 30% природно-заповідного фонду Херсонської області внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті