Путін розділив «вагнерівців» на 4 групи і змішав з іншими найманцями - ЗМІ

Тисячі колишніх бійців ПВК «Вагнер» розділилися щонайменше на чотири групи. Змішуючи цих бійців з іншими найманцями, лояльними до Путіна, Кремль сподівається запобігти повторенню минулорічних подій. Про це пише Politico, - повідомляє ТГК Brief.

«Нові приватні армії вже розгорнуті по всьому світу для виконання спеціальних місій, зокрема в Україні та в Африці, де вони, як очікується, відіграватимуть таку саму дестабілізуючу роль на світовій арені, як і під командуванням Пригожина», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що одна з чотирьох груп входить до складу росгвардії Росії.

«Вона вже вирушила на територію України і втратила значну кількість бійців. Дві інші групи діють під контролем міністерства оборони та московських спецслужб. Четверта група все ще працює над тим, щоб узяти під контроль колишні сили «Вагнера» в деяких африканських столицях", - йдеться про чотири групи колишніх “вагнерівців”, які з'явилися.

Про склад нових підрозділів відомо небагато, зокрема, скільки в них найманців із ПВК «Вагнер» Пригожина та інших воєнізованих угруповань.

«Пригожин-молодший, ймовірно, командує деякими підрозділами в Центральноафриканській Республіці та Малі. У ЦАР після смерті Пригожина його колишні підлеглі значно розширили шахту, але поки не знайшли ефективних шляхів збуту і транспортування корисних копалин. Потужності з дезінформації тепер, найімовірніше, перебувають під контролем російської служби зовнішньої розвідки", - пише Politico.

Як повідомлялося, сили військового лідера Судану Абдель Фаттаха аль-Бурхана досягають прогресу у війні з повстанськими силами, підтримуваними російським «Вагнером», завдяки допомозі з боку України. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті