Російські пропагандисти підтвердили, що метою ракетного удару по Чернігову була виставка дронів

Російська пропагандистська агенція РИА Новости з посиланням на "джерело, знайоме із ситуацією" повідомила, що метою удару в Чернігові був "збір військових фахівців ЗСУ з бойових дронів". 

Джерело російських пропагандистів повідомило, що удар по Чернігову припав на "місце збору військових фахівців ЗСУ з бойових дронів, яке було замасковане під фестиваль "Люті пташки".

Джерело також надало "копію запрошення" на цей захід.

Пропагандисти стверджують, що захід "спеціально маскувався під "фестиваль дронів"", оскільки організатори рекомендували не надягати військову форму". 

При цьому на захід заборонено було приносити зброю. 

Також організатори наголошували, що захід є закритим, містить чутливу для обороноздатності України інформацію (представлено розробки).

Також вони наголошували, що "більшість учасників – чинні військові", тому знімати чи фотографувати учасників можна лише за їхньої попередньої усної згоди.

РИА Новости опублікувало коротке відео моменту "прильоту" до чернігівського драмтеатру, зняте неназваною людиною.

Нагадаємо, у міськраді Чернігова заявили, що не давали дозволу на проведення виставки дронів, під час якої РФ нанесла ракетний удар. 

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті