Президент Гани заявив, що уряд Буркіна-Фасо співпрацює з "Групою Вагнера" – ВВС

Президент Гани Нана Акуфо-Аддо заявив, що уряд сусідньої Республіки Буркіна-Фасо почав співпрацювати з російськими найманцями з "Групи Вагнера". Цю заяву президент Гани зробив на спільній пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, повідомляє "BBC News. Русская служба" 15 грудня.

"Сьогодні на нашому північному кордоні російські найманці. Буркіна-Фасо слідом за Малі вступила в угоду про найм сил "Вагнера", – сказав Акуфо-Аддо. – За моєю інформацією, як платеж їм виділено шахту в південній частині Буркіни. Прем'єр-міністр Буркіна-Фасо провів у Москві 10 днів. Те, що вони працюють на нашому північному кордоні, особливо незручно для нас і для Гани".

Уточнюється, що Гана рішуче засудила російську агресію проти України.

Наголошується, що в уряді Буркіна-Фасо поки що не коментували цю інформацію. Представниця французького МЗС Анн-Клер Лежандр у відповідь на запитання журналіста заявила: "Наша позиція щодо "Вагнера" відома. "Вагнер" відзначився в Африці політикою хижацтва та розграбування, яка шкодить суверенітету держав. Ополчення "Вагнера" особливо відзначилося в Мозамбіку, ЦАФ і Малі. Очевидно, що це відомо владі Буркіна-Фасо".

Повідомляється, що в офіційному Телеграм-каналі організатора "Групи Вагнера" Євгенія Пригожина з'явилася відповідь на запит агентства "Reuters" про заяву президента Гани: "Тепер щодо "Вагнера". "Вагнер" сам розбереться, де йому перебувати, а де ні. Одне можу сказати з упевненістю: "Вагнер" не розробляє шахти, не видобуває золото і не займається іншими економічними проєктами, щоб не було необхідності чинити опір санкціям та іншим фінансовим обмеженням".

Раніше повідомлялося, що ФСБ є "кураторкою" роботи ПВК "Вагнера", а тих, хто хоче здатися в полон, розстрілює російська артилерія.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті