Польські фермери оголосили, скільки ще будуть блокувати пункт пропуску на кордоні з Україною

Польські фермери, які блокують пункт пропуску "Медика-Шегині" на кордоні з Україною, заявили, що від 27 листопада до 3 січня через нього пропускатимуть лише дві вантажівки на день. Про це сказав один з організаторів акції протесту Роман Кондров, пише польське видання Wiadomosci Rolnicze Polska 23 листопада.

"Ми продали кукурудзу дуже дешево, втрачаємо 2 тисячі злотих на кожному гектарі. Витрати на гектар становлять 5,5 тис. злотих, а ми отримали лише 3,3 тис. Кредити ліквідності, які певною мірою нас підтримували, були відкликані, щоб ми могли продовжувати функціонувати як фермери. На жаль, уряд, який зараз йде, забрав у нас ці кредити. І третя вимога, дуже проста, щоб для нас не підвищували податок на землю. ...Ми солідарні з перевізниками, тому що ці галузі постраждали найбільше", - сказав Кондров.

Він оголосив, що з понеділка по 3 січня через пункт пропуску пропускатимуть лише дві вантажівки на день, при цьому підкресливши, що вся гуманітарна допомога буде надходити в Україну без обмежень.

Раніше повідомлялось, що польські фермери мають намір приєднатися до протесту перевізників на кордоні з Україною.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті