Пекін "возз'єднає" Тайвань із Китаєм: Сі попередив Байдена і розказав, як і коли це відбудеться - NBC News

Про наміри "возз'єднати" Тайвань з материковим Китаєм заявив очільник КНР президенту США під час зустріч у Сан-Франциско в листопаді. Про це з посиланням на слова трьох чинних та колишніх американських чиновників повідомляє видання "NBC News" 20 грудня.

"Президент КНР Сі Цзіньпін заявив американському президенту Джо Байдену під час їхнього нещодавнього саміту в Сан-Франциско, що Пекін "возз'єднає" Тайвань з  Китаєм, але "час ще не визначений", - сказано в повідомленні.

Співрозмовники "NBC News" зазначили, китайський лідер сказав Байдену, що КНР "надає перевагу мирному, а не силовому приєднанню Тайваню". Крім того, Сі Цзіньпін послався на публічні прогнози американських воєначальників, які заявили, що китайський президент планує захопити Тайвань у 2025 або 2027 році, сказавши Байдену, що вони помиляються, оскільки він нібито не встановив часових рамок.

Співрозмовники виання також зазначили, що китайські чиновники попросили Байдена зробити публічну заяву після зустрічі про те, що США підтримують мету КНР щодо мирного об'єднання з Тайванем і не підтримують незалежність Тайваню. За їхніми даними, Білий дім відхилив прохання Китаю.

Крм цього, джерела "NBC News" описали китайського лідера як особистість, зазначивши, що він є прямим і відвертим, але не конфронтаційним.

"Його мова нічим не відрізнялася від того, що він завжди говорив. Він завжди був жорстким щодо Тайваню. Він завжди займав жорстку позицію", - зазначив один із американських чиновників.

"Брязкання шаблями" Сі Цзіньпіна щодо Тайваню є головним предметом занепокоєння для чиновників адміністрації Байдена, які наполегливо намагаються уникнути військового конфлікту з Китаєм", - пише "NBC News".

Раніше повідомлялось, що лідери США й Китаю дали ляпаса путіну: віртуальний саміт G20 відбувся без них.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті