Сі, Кім, аятола Хаменеї й Путін перевіряють надійність американського стримування - Майк Роджерс

Путін, Сі, Кім і аятола Хаменеї під час війни в Україні перевіряють надійність американського стримування і міцність союзів США з партнерами. Про це заявив голова комітету у справах збройних сил Палати представників США Майк Роджерс на слуханнях у Палаті представників 30 квітня, пише "Дзеркало тижня" 30 квітня.

"Протягом останніх двох місяців ми чули, що загрози, з якими ми стикаємося сьогодні, є більш складними і грізними, ніж будь-коли за останні 30 років. Китай, росія, Іран і Північна Корея працюють разом, щоб зменшити глобальний вплив Америки, завдають шкоди нашим альянсам і підривають нашу національну безпеку. Північна Корея озброює росію для війни в Україні, а "всеохоплююче" партнерство Китаю з росією приносить свої плоди обом країнам і окупається для обох. Росія отримує критично важливу економічну допомогу, ракетні двигуни і мікроелектроніку з Китаю", - сказав Роджерс.

За його словами, Путін використовує цю допомогу, щоб утримати економіку РФ на плаву і виробляти ракети, літаки й іншу зброю, яка руйнує Україну. Китай, у свою чергу, отримує дешеву нафту, ракетні технології і збагачений уран з росії.

"Путін, Сі, Кім і аятола Хаменеї перевіряють надійність американського стримування і міцність наших союзів після катастрофічного виводення наших військ з Афганістану і нерішучості до надання летальної допомоги Україні. Ми не можемо дозволити їм думати, що їхні зловмисні дії сходитимуть їм з рук. Ми повинні відновити американське стримування, але для цього нам потрібен бюджет, який уможливить це", - зазначив також голова комітету Палати представників.

Раніше повідомлялось, що Блінкен попередив Китай, що не можна поліпшити відносини з ЄС і одночасно підтримувати РФ, яка воює проти України.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті