Німеччина передасть Україні ще дві системи IRIS-T

Німеччина до кінця цього року передасть Україні ще дві повноцінні системи протиповітряної оборони IRIS-T включно з радарами та командними пунктами. Про це повідомив посол ФРН в Україні Мартін Єґер на зустрічі "Формула успіху України. Великий день з NV" 13 листопада.

"Ми будемо надавати додаткові системи протиповітряної оборони. Тут будуть і Patriot, і IRIS-Т, загалом плануємо пʼять. Йдеться саме про системи — з радарами і командними пунктами", — зазначив Єґер.

Також він повідомив, що зараз в Україні вже розгорнуті три системи, і в планах розгорнути ще дві на кінця року.

Посол додав, що Німеччина робить значний внесок у напрямку зміцнення українських енергосистем, щоб Україна пройшла цю зиму без відключень.

Як повідомлялось раніше, США викупили для України велику партію установок Gepard.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті