"Не в ті двері увійшов". ЄСПЛ відхилив скаргу Кіркорова на заборону його в'їзду в Литву як особи, що загрожує національній безпеці 

Європейський суд із прав людини відхилив скаргу Філіпа Кіркорова, який заявив про порушення його прав у зв'язку із забороною на в'їзд до Литви. Про це пишуть російські ЗМІ.

Пропутінський артист намагався оскаржити заборону на можливість відвідувати Литву і вести там концертну діяльність. Влада Литви мотивувала своє рішення міркуваннями національної безпеки.

Кіркоров відкрито підтримує російського диктатора Путіна та анексію РФ українських територій. Водночас він через Європейський суд з прав людини намагався визнати, що заборона його в'їзду порушує його права на свободу вираження поглядів і захист власності.

Заявник наполягав на факті тиску на нього через політичні погляди і заявляв про неотриманий дохід через скасовані концерти, вимагаючи відшкодування вартості квитків.

ЄСПЛ визнав, що ці права Кіркорова справді було порушено, але їхнє порушення є юридично обґрунтованим як на рівні литовського законодавства, так і законодавства ЄС і відповідає правомірній меті захисту національної безпеки та публічного правопорядку.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті