"Не указ". ПВК "Вагнер" не підписуватиме контракти з Міноборони РФ - Пригожин

ПВК "Вагнер" не підписуватиме контракти з Міноборони РФ, як цього вимагає новий наказ міністра оборони Сергія Шойгу. Про це заявив власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

"Ті накази та укази, які формує Шойгу, вони поширюються на співробітників Міністерства оборони та на військовослужбовців. ПВК "Вагнер" не підписуватиме жодних контрактів із Шойгу. ПВК "Вагнер" органічно вбудована в загальну систему, ПВК "Вагнер" узгоджує свої дії з генералами праворуч, ліворуч, з командирами підрозділів, має глибокий досвід і є високоефективною структурою. На жаль, такої ефективності більшість військових частин не має і саме через те, що Шойгу не може нормально управляти військовими формуваннями", - заявив він.

"Тому те, що він напише укази чи накази, це поширюється виключно на Міністерство оборони і на тих, хто перебуває в рамках Міністерства оборони. Те, що може статися після цього наказу – нам не даватимуть озброєння та боєприпаси – розберемося, як кажуть, коли грім гряне, прибіжуть та принесуть озброєння та боєприпаси з проханням "допоможіть", - додав Пригожин.

На запитання кому підпорядковується ПВК "Вагнер" і сам Пригожин, він відповів, що верховному головнокомандувачу РФ.

"Що стосується підпорядкування, безумовно, ПВК "Вагнер" абсолютно повністю підпорядковується інтересам РФ і верховному головнокомандувачу. На території, згідно з розпорядженнями Герасимова та Шойгу, ПВК "Вагнер" узгоджує всі свої дії та виконує завдання, поставлені генералом армії Суровікіним. А оскільки Суровікін розумний, грамотний та досвідчений полководець, то завдання, які ПВК "Вагнер" розробляла разом із Суровікіним та виконувала за його дорученням, вони показали високий рівень ефективності та успіх", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, міністр оборони Росії Сергій Шойгу підписав наказ, згідно з яким усі "добровольчі формування" мають укласти контракти з МО.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті