Народну артистку України засуджено до 10 років ув’язнення за колабораціонізм

Суд визнав винною народну артистку України, якій інкримінували колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України), повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Її заочно засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у сфері культури строком 12 років та з конфіскацією майна. Прокурори довели, що жителька Херсону, яка більше 20 років працювала у місцевому театрі та отримала звання «Народної артистки України», після окупації міста пішла на співпрацю з ворогом.

"Спершу її призначили директоркою двох музичних шкіл, а пізніше вона очолила ще й так званий «Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр» в Генічеську. Зі свого боку артистка займається пропагандистською діяльністю та бере активну участь у «культурних» заходах, які організовує ворог. Зокрема, вона виступала у супроводі «хору військ національної гвардії російської федерації» під час концерту, присвяченого «входженню до складу рф нових територій» Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Оскільки засуджена наразі перебуває на непідконтрольній Україні території, строк відбуття основного покарання буде рахуватись з моменту її затримання", - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснювало Управління СБУ в Рівненській області.

Як повідомляють місцеві пабліки,  мова йде про Ружену Рубльову.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті