На пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" польські фермери висипали зерно з українських фур

У неділю, 11 лютого, польські фермери, які продовжують протести на кордоні з Україною, зупинили у пункті пропуску «Дорогуськ – Ягодин» три українські вантажівки та висипали з них зерно, яке везли на експорт через Польщу до Литви. Замки причепів вантажівок поляки розрізали болгаркою, повідомили у поліції низці польських ЗМІ, - пише Zaxid.net та повідомляють у соцмережах.

Інцидент стався приблизно об 11:30 на дорозі №12 до КПП «Дорогуськ», де тривають протести польських фермерів проти рішення Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року. Протестувальники затримали на в’їзді три вантажівки, заповнених зерном, якими керували українці.

«До Польщі після оформлення в’їхали три вантажівки, якими керували громадяни України. Учасники протесту не пустили транспорт далі, а в один момент відкрили причепи, через що частина зерна висипалася на дорогу. Водії повернули назад в бік України», – повідомила комісарка поліції у Хелмі Ева Чиж.

Комісарка додала, що під час події не відбулося жодної небезпечної ситуації чи бійки. Польський портал farmer.pl повідомив, що фермери відібрали проби висипаного зерна та нібито мали надати їх на перевірку на вміст заборонених речовин.

Водночас портал повідомив, що на тлі дій польських протестувальників українські водії починають висловлювати незадоволення – кілька десятків українців намагалася прорвати блокаду поляків. Ситуація у пункті пропуску станом на 17:00 залишається напруженою.

Наразі правоохоронці з’ясовують подробиці події та вилучають докази, щоб провести кримінально-правову експертизу, встановлюють особи тих, хто відкривав українські вантажівки. Водночас польські правоохоронці повідомили, що українці не складали заяв до поліції на протестувальників.

Тим часом поблизу українських вантажівок, з яких висипали зерно, польські протестувальники насипають землю та шини, щоб перешкодити проїзду. У землю поляки встромили кілька прапорів ЄС.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті