МЗС Польщі викликало повіреного у справах РФ у зв'язку з прольотом ракети

Заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський викликав тимчасового повіреного у справах росії у Варшаві Андрія Ордаша і вручив йому ноту, в якій МЗС вимагає пояснити інцидент, пов'язаний з порушенням повітряного простору Республіки Польща російською крилатою ракетою, повідомляється в заяві МЗС, - пише Інтерфакс-Україна.

"Ввечері (29 грудня) заступник міністра закордонних справ Владислав Теофіл Бартошевський викликав тимчасового повіреного у справах РФ Андрія Ордаша і вручив йому ноту, в якій МЗС вимагає пояснити інцидент, пов'язаний з порушенням повітряного простору Республіки Польща крилатою ракетою і зажадав негайного припинення такої діяльності", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, Генеральний штаб Війська Польського раніше заявив, що повітряний простір Польщі в п'ятницю, 29 грудня, порушила російська ракета

Polsat News із посиланням на джерела раніше повідомив, що, найімовірніше, це була російська крилата ракета Х-22 або Х-101, яка потім знову залетіла в Україну й була збита протиповітряною обороною.

Інцидент стався на тлі масованого ракетного удару РФ по Україні. В ніч на 29 грудня росія завдала масованого удару по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. Є загиблі та поранені.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті