Маріупольський незалежний театр "Terra Incognita" у столиці показав виставу "Світло в кінці тунелю"

Вистава Маріупольського незалежного театру "Terra Incognita" -  "Світло в кінці тунелю" за п'єсою Неди Нежданої 7 квітня вібулася у столичному Центрі Леся Курбаса.

Саме цю иставу театр Terra Incognita не встиг зіграти 25 лютого 2022 року в Маріуполі. Театр було відкрито у 2019 році у Маріуполі під керівництвом Анатолія Левченка, який до цього поставив 75 спектаклів для Маріупольського драматичного театру. Режисер провів 17 місяців в окупації, 10 з них - у полоні. 

"Попередня назва (вистави - ред) у державному театрі була «Жах». Потім змінилась – «Чи бачити ви світло в кінці тунелю?». А сьогодні авторка рада, що знак запитання зник, і це вже сприймається як ствердження», – сказав художній керівник театру Анатолій Левченко на прес-конференції в УКМЦ 5 квітня.А вже 7 квітня з аншлагом театр почав відновлевення своєї діяльності.

"Нарешті можна вітати з прем'єрою "Світло в кінці тунелю" за п'єсою Неди Нежданої і відродженням Маріупольського незалежного театру Терра Інкогніта у Центрі Леся Курбаса! Та сама, яка мала відбутися 25 лютого 2022 року, але не відбулася, бо росіяни перетворили життя маріупольців у пекло, бо сталося знищення міста, викрадення, полон, в'язниця, катівні, довгий шлях звільнення. Дякую режисеру Анатолію Левченку, актрисам, всім, хто допомагав і підтримував, глядачам, усім причетним! Маріуполь живий і творить, Маріуполь - це Україна. Щасливої долі виставі. Далі буде - і про виставу, і про долю України. "У темні часи добре видно світлих людей". (Е.-М.Ремарк)", - написала Неда Неждана у Фейсбук, дрдавши фото.

Проєкт реалізується за підтримки Імпульс. Трансформація. Платформа , Trust for Mutual Understanding    та Movement Research    в рамках реалізації спеціальної програми Фонд підтримки проєктів перформативного мистецтва в Україні 2023-2024.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті