Кірбі назвав ціну відмови від підтримки України

Координатор Ради нацбезпеки Сполучених Штатів Джон Кірбі заявив, що американські військові візьмуть участь у війні проти росії, якщо ті нападуть на одну із країн НАТО. Про це він заявив під час брифінгу, повідомляє "Суспільне".

На запитання журналіста, чи може дійти до протистояння американських військових із російськими, Кірбі відповів, що Штати дуже серйозно сприймають зобовʼязання за пʼятою статтею НАТО, яка передбачає колективну відповідь у разі збройного нападу на одну або декілька країн НАТО.

"Якщо ви перебуваєте у Капітолії та вірите у національну безпеку, то має бути непідробне занепокоєння щодо того, що станеться, якщо ви просто дозволите Путіну рухатися, дозволите йому отримати Україну. Не майте сумнівів, він не покине своїх стратегічних цілей щодо отримання цілої країни. Він не вірить в існування суверенної держави. Якщо ми не підтримаємо Україну,  і Путін отримає всю Україну, потім він стане проти східного флангу НАТО", - сказав він.

Кірбі зазначив, що солдати США були б залучені у війні, якби путін здобув стратегічну перемогу в Україні:

"Американці були б дуже залучені, якби Путін отримав цю стратегічну перемогу в Україні, а потім пішов проти одного з наших союзників по НАТО", - зазначив Кірбі. 

Нагадаємо, президент США Джо Байден назвав "політичним шантажем" відмову республіканської партії в голосуванні допомоги Україні.

Як повідомлялося, законопроєкт про виділення великого пакета фінансової допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню не пройшов процедурного голосування в Сенаті США.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті