Іспанія відправила Україні танки Leopard, бронетранспортери, боєприпаси та медичні авто

Вранці 24 липня Іспанія відправила з порту Сантандер судно з військовою та гуманітарною допомогою Україні. Про це повідомляє "Еспрессо" з посиланням на міністерство оборони Іспанії.

Як повідомляється, до пакета допомоги зокрема входять чотири танки Leopard 2A4, десять бронетранспортерів М-113 (три з яких - для Держприкордонслужби), десять військових вантажівок (із них п'ять - для прикордонників), один багатоцільовий бронемобіль (для ДПСУ), три цивільні санітарні машини, один броньований санітарний автомобіль для військових госпіталів і один броньований цивільний санітарний автомобіль для прикордонників.

Міноборони Іспанії зазначає, що відправлені чотири Leopard 2A4 мають такі самі характеристики, як шість Leopard 2, передані Україні раніше.

Очікується, що Збройні Сили України отримають допомогу від Іспанії на початку серпня.

Нагадаємо, Німеччина та Польща домовилися про ремонт Leopard 2 для України. 

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті