Федоров повідомив про передачу на фронт роботизованої платформи ШаБля

Роботизовані платформи ШаБля вже передають на передову. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 11 квітня.

"Передаємо на фронт роботизовані платформи ШаБля. Продовжуємо розвивати інновації і технологічно підсилювати військових. Зараз у фокусі — роботизовані платформи і РЕБ. Генштаб розподілить та передасть ШаБлі на найгарячіші ділянки фронту", - повідомив міністр.

За його словами, у партії — три модифікації, вони можуть вести вогонь на відстань від 1,2 км до 2,2 км.

Він нагадав, що ШаБля — це унікальна розробка від команди українських інженерів, учасників кластеру Brave1.

"Вона дистанційно знищує ворога. Дистанційно — означає збережені життя наших захисників. За допомогою кулеметної турелі військові формують лінію оборони, знищують живу силу та легкоброньовані цілі противника. Військові активно користуються ШаБлею. Роботизована турель вже воює у складі батальйону Вовки Да Вінчі, 3 та 5 ОШБр, 110 ОМБр, 123 і 125 ОБрТрО, 81 окремої аеромобільної бригади. Окупанти називають модуль ШаБля «косою смерті». Оборонні інновації — наше майбутнє, нам потрібно і далі розвиватись по цьому треку, інвестувати в них усі ресурси. Це асиметрична відповідь на кількісну перевагу ворога", - зазначив Федоров.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті