До 30% будинків в окупованому Сєверодонецьку зруйновані й не підлягають відновленню - РВА

Зруйновані російськими обстрілами та не підлягають відновленню близько третини  будинків в окупованому Сєверодонецьку на Луганщині. Про це в ефірі телемарафону 16 вересня повідомив начальник Сєверодонецької районної військової адміністрації Роман Власенко. 

"Таких будинків, що не підлягають відновленню, десь 25-30%. Ці будинки розташовані на напрямку, звідки починався наступ російської армії з боку Новоайдару. На сьогодні те, що відновлюється окупантами, це не дуже пошкоджені будинки. Якихось серйозних робіт так і не було", - сказав він. 

За словами Власенка, російські загарбники після окупації Сєверодонецька постійно заявляли про відновлення міста, проте до зими воно так і не підготовлене, людям знову доведеться виживати без опалення. Зараз "влада" дає обіцянки відновити Сєверодонецьк у 2024 році.

За даними РВА, в окупованому місті залишається близько 10 тисяч жителів, тоді як російських військових та чиновників там налічується до 15 тисяч. 

Як повідомлялося, жителі Луганщини подали 40 тисяч заяв на відшкодування зруйнованого росіянами житла.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті