Британія навчає українських інженерів захищати енергетику в разі атак РФ

Інженери британської армії розробили програму навчання для українських цивільних інженерів із захисту енергетичного сектора від російських атак цієї зими. Про це заявило Міноборони Британії 22 жовтня.

Двотижнева навчальна програма була розроблена і проведена на прохання України для подальшого вдосконалення захисту її енергетичного сектору.

Українських інженерів навчали, як визначити найбільш вразливі елементи енергетичної інфраструктури, потенційні відстані вибуху та вплив різної зброї та вибухових речовин. Також інженерів навчали, де потрібно розташовувати бар'єри, щоб захистити об'єкти від російських атак.

Британські інженери залучили спеціалізованих резервістів, які працюють у секторі критичної національної інфраструктури Британії. Навчання проходили на британському газовому заводі, військовому злітно-посадковому майданчику та портовому об’єкті.

Міністр оборони Грант Шаппс сказав, що навчання є необхідними для захисту українських цивільних осіб із наближенням зими.

"Цивільне населення України щодня стикається зі смертельною небезпекою з боку путінських сил та їх невибіркової кампанії бомбардувань критичної інфраструктури", – прокоментував міністр.

Як повідомлялося раніше, Норвегія планує збільшити обсяги допомоги Україні в енергетичній сфері.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті