Австрія виділила €2 мільйони на гуманітарні проєкти в Україні

Рада міністрів Австрії виділяє 21,5 мільйона євро на фінансування роботи австрійських гуманітарних організацій у кризових регіонах, зокрема 2 мільйони євро – на гуманітарні проєкти в Україні. Про це ідеться на сайті МЗС Австрії, пише Укрінформ.

"На прохання міністра закордонних справ Александера Шалленберга сьогодні Рада міністрів схвалила виділення 21,5 мільйона євро із Фонду закордонних катастроф МЗС. Кошти підуть австрійським гуманітарним організаціям, які допомагають у їхній важливій роботі на місцях у гарячих точках", - йдеться у повідомленні.

Виділені кошти будуть розподілені таким чином: 9,5 млн євро - на проєкти в країнах Африки на південь від Сахари (Ефіопія, Буркіна-Фасо, Мозамбік, Уганда); 8 млн євро - на проєкти на Близькому Сході (Йорданія, Ліван та Сирія), 2 млн євро - на проєкти в Афганістані та сусідніх країнах і 2 млн євро - на проєкти в Україні.

Як повідомлялося, у березні голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із федеральним президентом Австрії Александером ван дер Белленом, у ході якої наголосив на важливості посилення гуманітарної допомоги Україні та висловив переконання, що Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з надання такої допомоги.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті