Росія буде "звільняти" Україну до руїн, що не підлягають відновленню. Огляд публікацій окупованого Донбасу

ЗМІ окупованого Донбасу минулого тижня активно висвітлювали виступ російського диктатора Володимира Путіна на форумі так званого "Міжнародного дискусійного клубу". Вийшло щось середнє між шкільною стінгазетою, яку на вимогу запопадливого директора присвятили промові Леоніда Ілліча Брежнєва на XXV з'їзді КПРС, і збіркою цитат "кремлівського старця".

Навала варварів

Цитувати псевдоісторичні та нібито гуманістичні заяви президента країни-агресора, які вже набили оскому, на Валдаї немає сенсу - досить почитати улесливі заголовки інформаційних повідомлень. По суті, кожна "новина" являла собою багаторазово повторений як Путіним, так і його камарильєю пропагандистський штамп. Ось, наприклад, варіації на тему: "Вісім років Донбас бомбили" - господар Кремля в потрібний момент пролив крокодилячі сльози за загиблими дітьми Донбасу: "Ніхто в інших країнах не плакав за загиблими дітьми і мирними жителями Донбасу". Ще більш цинічно виглядає чергова заява Путіна про те, що головною метою "СВО" є захист жителів східної України. "Наші дії, в тому ж Донбасі, насамперед продиктовані захистом людей, у цьому сенс", - радісно процитували слова тирана, який розв'язав найкривавішу після Другої світової війну в Європі місцеві журналісти. Це патріотичне гасло, що гріє душі колабораціоністів, по суті, було розвінчано самими ж пропагандистами. Низка інформаційних ресурсів розмістила інформацію про жертви гучно проголошеного "захисту людей". Виявляється, "від початку ескалації конфлікту (з 17.02.2022 року до 02.10.2023) у ДНР загинуло 4705 мирних жителів, зокрема 139 дітей".

Якщо згадати, що за даними фейкового "уповноваженого з прав людини ДНР", 2021 року на окупованих територіях області загинуло семеро мирних жителів, то ціна "захисту людей" стає ще більш неприйнятною.

Однак Путін, як завжди, викрутився. ЗМІ окупованого Донбасу радісно процитували його традиційну відмазку: "Я не раз говорив, що ми не розпочинали так звану війну в Україні, навпаки ми намагаємося її закінчити", - дохідливо пояснив російський президент, що "Невиноватая я - он сам пришел!".

Однак солодкоголосі промови "генерального секретаря" Росії не обдурили найвірніших його прихильників. Одіозний донецький "історик, публіцист, постійний експерт "Ізборського клубу" Олександр Дмитрієвський із властивою всім українофобам Донбасу злістю чесно розповів, що після закінчення "СВО" не тільки Донецька і Луганська області, а й половина України лежатимуть у руїнах...

Коментуючи заяву російського міністра будівництва Ірека Файзулліна про те, що Попасну "визволили" до такої міри, що колись стотисячне місто відновленню не підлягає, він заявив, що така доля чекає й на інші міста, якими пройдеться чобіт російського окупанта. Він визнав, що ЗСУ героїчно обороняються і "не віддадуть без бою ні п'яді зайнятої ними землі". Тому, впевнений упоротий ідейний "новорос", "всі міста, які ми візьмемо, будуть представляти руїни, які не підлягають відновленню".

Як то кажуть, далі - більше. За розрахунками товариша Дмитрієвського, на "звільнених" територіях жити буде нікому. "У таких мільйонниках, як Київ, Харків чи Дніпропетровськ, залишиться на момент нашого приходу по 20-30 тисяч жителів, у більшості - людей похилого віку, яким просто нікуди поїхати, то сенс у відбудовуванні цих мегаполісів просто загубиться", - демонструє він логіку людожера.

"Розрахована на сотні тисяч населення інфраструктура виявиться надлишковою для такої малої кількості тих, хто залишиться, заселяти ці міста буде теж ніким: містоутворювальні підприємства спіткає доля "Азовсталі", роботи не буде, а мігранти із сонячних республік вочевидь не володіють рівнем знань, який дає змогу трудитися в серйозній індустрії", - ділить "публіцист" шкуру невбитого ведмедя і пророкує половині України долю зруйнованих російською агресією Маріуполя і Попасної.

"Тому недоцільність відновлення Попасної - це ще квіточки: недоцільним виявиться відновлення практично всієї Слобожанщини, Малоросії і більшої частини Новоросії, можливо, за винятком Одеси як стратегічно важливого порту, та й то - із застереженнями. Тому, що і там людські втрати виявляться катастрофічними", - чітко визначає він цілі путінської "СВО". Геноцид українського народу, до якого Дмитрієвський фактично закликає, він сором'язливо називає "депопуляцією підконтрольних Києву територій".

 

 

 

 

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті