Зеленський заявив, що Україна разом з партнерами наблизилася до потрібного рішення щодо конфіскації російських активів

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за останній місяць разом із партнерами Україна наблизилась до потрібного рішення щодо конфіскації російських активів. Про це Зеленський сказав у своєму вечірньому відеозверненні 27 лютого.

"Хочу відзначити результати комунікації з партнерами щодо російських активів: за цей місяць ми наблизилися до рішення, якого потребуємо, яке буде справедливим. Усі російські активи - активи самої держави-терориста та повʼязаних з нею осіб, - які є в різних юрисдикціях та заморожені, мають працювати для захисту від російської ж агресії. Вони мають бути конфісковані. І ми робимо все, щоб це рішення було змістовно підготовлено найближчим часом", - сказав Зеленський.

Крім того, він сказав, що наразі потрібен новий санкційний пакет Євросоюзу. 

"І ми готуємо його. А також готуємо нові кроки, щоб обмежити російську здатність обходити санкції", - зазначив Зеленський.

Раніше повідомлялось, що Зеленський створив Раду з підтримки підприємництва в умовах воєнного стану.

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті