Зеленський закликав США та ЄС жорстко поговорити з Іраном про постачання дронів до РФ

Президент України Володимир Зеленський закликав США та Європейський Союз працювати з Іраном, включно з розробкою санкційної політики проти цієї держави, щоб Іран не міг постачати дрони та ракети в росію. Про це він заявив на пресконференції "Зерно з України" з президентами Швейцарії, Латвії та прем'єром Литви в Києві 25 грудня. 

"Необхідно працювати з Іраном, щоб Іран не міг постачати дрони Російській Федерації. А також зробити максимально розумну, санкційну політику і політичну спробу пропрацювати з Іраном, щоб вони не постачали Росії ракети. На сьогодні ми не бачимо, що це відбувається, але ми точно бачимо, що це може статися", - зазначив Зеленський.

За його словами, треба, щоб усі працювали з Іраном і передавали відповідні політичні сигнали.

"І посилити санкції потрібно. Не тільки проти Росії. Ви знаєте, що багато їхньої "продукції", яка летить і вбиває українців, становить частину виробництв компаній усього світу. І тому застосовувати санкції не тільки щодо Росії, а застосовувати санкції щодо тих компаній і держав, які передають відповідні деталі", - резюмував Зеленський.

Нагадаємо, росія вперше використала проти України чорні "Шахеди", щоб ускладнити їх виявлення ППО. 

Як повідомлялося, ППО знищила над Україною 71 ударний "Шахед", переважну більшість – на Київщині.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті