Росія вперше використала проти України чорні "Шахеди", щоб ускладнити їх виявлення ППО

Росія під час атаки України в ніч на 25 листопада вперше використала дрони-камікадзе "Шахед", пофарбовані в темний колір, щоб ускладнити роботу по їх виявленню нашій ППО. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Бачимо, що вони використали карбон, який є поглинаючим для радіолокаційного сигналу матеріалом, і чорний колір. Це ускладнить роботу Протиповітряної оборони, а саме візуальну прив'язку до цілі мобільних вогневих груп", - сказав він.

Ігнат додав, що в РФ і раніше удосконалювали безпілотники, які отримали від Ірану, а також ті "Шахеди", що вироблять самі, використовуючи певні матеріали для світловідбиваючої поверхні.

Проте, як зазначив речник, це не завадило українським силам ППО знищити майже усі запущені дрони-камікадзе.

Після нічної атаки окупантів на Київ у соцмережах почали з'являтися фото з місць збиття чорних "Шахедів".

Як повідомлялося, ППО знищила над Україною 71 ударний "Шахед", переважну більшість – на Київщині.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті