ППО знищила над Україною 71 ударний "Шахед", переважну більшість – на Київщині

ППО Сил оборони України вночі і вранці 25 листопада знищила над Україною 71 ударний "Шахед", переважну більшість – на Київщині. Про це у Телеграм повідомляють Повітряні Сили ЗС України.

"Уночі 25 листопада 2023 року противник випустив по Україні рекордну кількість ударних БпЛА типу «Shahed». Усього зафіксовано пуски близько 75 «шахедів» із двох напрямків – Приморсько-Ахтарськ (РФ) та району Курської області РФ.  Основний напрямок удару – місто Київ. Протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України: Київській, Сумській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Кіровоградській", - йдеться у повідомленні.

"До відбиття повітряної атаки було залучено зенітні ракетні війська, тактичну авіацію, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби. В результаті протиповітряного бою цієї ночі силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 71 ударний БпЛА «Shahed-131/136». Переважна більшість – на Київщині. Також на Дніпропетровщині знищено керовану авіаційну ракету Х-59", - уточнюють ПС ЗСУ.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв у Телеграм повідомив, що сили ППО знищили вночі 55 "Шахедів"  в Північній операційній зоні.

"Сьогодні під час повітряного нападу противника в Північній операційній зоні Силами оборони України було знищено 55 ворожих ударних безпілотних літальних апаратів типу «Шахед». З них 28 БПЛА було знищено мобільними вогневими групами протиповітряної оборони, що оснащені великокаліберними кулеметами, ПЗРК та зенітними гарматами.  Зокрема, на Сумському напрямку знищено 7 ударних дронів, на Чернігівському - 4 дрони-камікадзе, а на Київському - 17 ворожих БПЛА", - повідомив Наєв.

Як повідомлялося, вночі 25 листопада у Києві уламки збитих російських БПЛА впали на багатоповерхові будинки і дитячий садок.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті