Зеленський визнав загрозу відступу, якщо Україна не отримає військову допомогу США

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю газеті The Washington Post розповів, що затримка схвалення військової допомоги Конгресом США дорого обійшлася Україні. Про це повідомляє "Радіо Свобода"

"Ми втратили півроку. Ми більше не можемо втрачати час. Україна не може бути політичним питанням між партіями", - заявив Зеленський. За його словами, "якщо Україна впаде, Путін розділить світ" на друзів і ворогів росії.

Зеленський попередив, що, якщо Україна не отримає військову допомогу США, ЗСУ доведеться поступово відступати на фронті.

"Якщо немає підтримки США, значить у нас немає ППО, немає ракет "Патріот", немає засобів радіоелектронної боротьби, немає 155-міліметрових артилерійських снарядів. Це означає, що ми будемо відступати, крок за кроком, маленькими кроками", - заявив Зеленський.

За словами українського президента, поки Україна не знатиме, що в неї є постійна підтримка США, "ми залишимося там, де перебуваємо зараз на сході".

Зеленський стверджує, що зупинити російські атаки на енергосистему України можна тільки змусивши росію заплатити аналогічну ціну. Йдеться, зокрема, про атаки на російські нафтопереробні заводи, які почастішали на початку весни.

"Якщо немає протиповітряної оборони для захисту нашої енергосистеми, і росіяни атакують її, моє запитання: чому ми не можемо їм відповісти? Їхнє суспільство має навчитися жити без бензину, без дизеля, без електрики... Це чесно. Коли Росія припинить ці кроки, ми зупинимося", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, Зеленський розповів про умови, коли путін буде готовий віддати всі захоплені території Україні.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті