Зеленський пропонує звільнити Ткаченко з посади міністра культури

Президент Володимир Зеленський заявив, що звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням звільнити з посади міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні.

"Музеї, культурні центри, символи, серіали – усе це важливо, але зараз інші пріоритети… Я запропонував голові уряду два кроки. Перший: знайти позабюджетні кошти на проєкти, які дійсно дійсно потрібні. У світі є люди, які можуть допомогти. Друге: попросив прем'єр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики», - заявив він.

Нагадаємо, що у червні на сайті Кабміну з'явилась петиція з вимогою звільнення міністра культури Олександра Ткаченка. Він викликав обурення українців через інформацію про те, що на фінансування кіноіндустрії держава збирається витратити близько 400 млн гривень. Зокрема, йдеться про фінансування 53 проектів – художніх телесеріалів і документальних фільмів.

Крім того, на днях Ткаченко назвав доречним виділення понад 500 млн гривень на завершення розпочатого ще 2008 року будівництва Національного музею Голодомору-геноциду.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті