Зеленський про перспективу територіальних поступок: Компроміс із путіним? Ні!

Президент України Володимир Зеленський відкинув можливість будь-яких територіальних поступок росії в інтерв'ю міжнародному оглядачу ВВС Джону Сімпсону 16 лютого.

"Сьогодні наше виживання, наше єднання – одна мета. Ми йдемо в Європу, Україна обрала цей шлях. Все це неможливо без втрат. Україна хоче гарантій безпеки, всі ми хочемо – ми об'єднані. Тому якісь територіальні компроміси тільки послаблюватимуть нашу державу , – сказав Зеленський у відповідь на питання про можливість компромісу з путіним. – Питання ж не в слові "компроміс". Навіщо його боятися? У нас мільйон компромісів у житті. Вони щодня відбуваються. Питання – з ким. Компроміс з путіним? Ні! Чому? Тому що немає віри".

Він також заявив, що будь-які компроміси щодо Донбасу, Криму чи південних територій України будуть "бомбою у центрі нашої країни та бомбою у центрі Європи".

Раніше повідомлялося, що Зеленський заявив: весна має дати відчуття, що "Україна рухається до перемоги".

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті