Зеленський обговорив з Байденом посилення далекобійних спроможностей України

Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з американським лідером Джозефом Байденом обговорив подальшу взаємодію для посилення оборонних спроможностей України та "Формулу миру". Про це він повідомив ввечері 19 жовтня у Телеграмі.

"Подякував за ефективне виконання наших нещодавніх оборонних домовленостей. Українців дуже надихнуло отримання ракет ATACMS, а наші воїни успішно застосовують їх на полі бою", - написав Зеленський.

За його словами, також обговорювалося подальше посилення наших далекобійних спроможностей України.

Зеленський додав, що поінформував Байдена про нещодавній закон про політично значущих осіб, ухвалений українським парламентом для просування реформ та початку переговорів про вступ до ЄС.

"Відзначив візит Джозефа Байдена до Ізраїлю з метою пошуку миру та захисту життів цивільних людей. Ми також обговорили наступні спільні кроки у просуванні "Формули миру". Я привітав рішення США надіслати свого представника на наступну зустріч радників на Мальті наприкінці цього місяця", - зазначив президент.

Як повідомлялося, Байден проситиме у Конгресу $60 млрд для допомоги Україні.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті