Зеленський обговорив із Сунаком питання зброї, гарантії безпеки та "формули миру"

Президент Володимир Зеленський сьогодні провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Про це Глава держави сповістив у Twitter (X).

Зеленський розповів Сунаку про останні масовані російські обстріли й подякував "за суттєвий і різнобічний внесок" Британії у зміцнення протиповітряної оборони України.

Крім того, сторони обговорили оборонну співпрацю з наголосом на "посиленні ППО та далекобійних спроможностей ЗСУ" та роботу над двосторонньою угодою про безпекові зобов’язання Британії.

"Також скоординували позиції щодо української "формули миру" напередодні четвертої зустрічі радників у Давосі та обговорили підготовку до Глобального саміту миру на рівні лідерів і спільну роботу над конкретними пунктами "формули миру", – додав Зеленський.

Зранку 2 січня росія масовано атакувала ракетами Україну. У Києві зафіксовано падіння уламків ракет та "прильоти" в Харкові. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що росіяни запустили по Україні 99 ракет різних типів, з них 72 вдалося знищити. Після масованого удару 29 грудня прем'єр-міністр Британії заявив, що масовані атаки по українських містах показують, що глава Кремля путін не зупиниться, поки не досягне своїх цілей.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті